VERGOEDING

& TARIEVEN

Vergoeding diëtist

Dieet en voedingsadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering (3 uur per kalenderjaar) en eventueel meer tijd in de aanvullende verzekering. Het beste kunt u bij uw zorgverzekering raadplegen hoe u verzekerd bent voor dieetadvies. Houdt er rekening mee dat als u gebruik maakt van de vergoeding uit uw basisverzekering, u eerst uw eigen risico op moet gebruiken. Dit is voor de 3 uur in de basisverzekering, maximaal €190. 

Kinderen (t/m 17 jaar) hebben geen eigen risico. Dit betekent dat de eerste 3 uur vanuit de basisverzekering volledig worden vergoed.

Directe toegankelijkheid

Directe toegankelijkheid houdt in dat u geen verwijzing van de arts nodig heeft. Het kan bij sommige verzekeraars zijn dat het behandeltraject niet vergoed word zonder verwijzing. Wanneer u gebruik makt van directe toegankelijk, voer ik in eerste instantie een screening uit om te kijken of uw behandeling nodig is.

 

Afspraak verzetten of afzeggen

Wil je jouw gemaakt afspraak verzetten of afzeggen? Dit is geen probleem, maar doe dit dan wel 24 uur van tevoren. Afspraken die niet op tijd worden afgezegd worden in rekening gebracht. 

 

Voor dieetadvies wordt er eerst gebruik gemaakt van de vergoeding (basisverzekering). De tarieven hieronder genoemd zijn van toepassing als je meer afspraken hebt dan de zorgverzekeraar vergoed.

 

Tarieven regulier

  • Intake gesprek:  €99 -  60 minuten (inclusief uitgewerkt voedingsadvies)

  • Vervolg consult: €35  - 30 minuten 

  • Weegconsult:      €19   - 15 minuten